Gezond Afvallen met het Fruitdieet

Wil je graag afvallen met fruit? Lees hier wat het fruitdieet inhoudt en geef je eigen draai aan het fruitdieet!

Waarom kiwi eten tijdens het fruit dieet

kiwi

De kiwi wordt gezien als het meest gezonde fruit dat er is. Kiwi’s zitten boordevol sap, waardoor je hem het best uit kunt lepelen. Het sappige vruchtvlees schep je zo uit de schil. De kiwi is zoet van smaak en bevat zeer veel vitamines. Geen wonder dat je kiwi mag eten tijdens het fruit dieet.

Waar komt de kiwi vandaan

Oorspronkelijk komen kiwi’s uit China. Dit is echter niet alom bekend. Later verhuisde de kiwi van China naar Nieuw Zeelanden werd vernoemd naar de kiwi-vogel, ook wel het nationale symbool van Nieuw Zeeland. Via Engeland kwamen ze vervolgens in Europa.

Waarom is kiwi gezond

Kiwi is supergezond, maar waarom eigenlijk?

Ten eerste bevat de kiwi vitamine, mineralen,vezels en anti-oxidanten. Zo bevat een kiwi de dubbele hoeveelheid vitamine C als een sinaasappel. Met name de gele kiwi’s zijn een goede remedie tegen verkoudheid en keelpijn.

Door de kiwi neemt je natuurlijke weerstand tegen allerlei ziekten enorm toe. Daarnaast versterkt het je botten, zorgt het voor een snellere genezing en wondherstel en blijken kiwi’s een positieve invloed te hebben op het zenuwstelsel.

Een kiwi zorgt voor een goede stoelgang. Heb je last van verstopping? 3 kiwi’s op je nuchtere maag en je zult vrij snel naar de wc kunnen.

Soorten kiwi’s

Er zijn twee soorten kiwi’s; de gele kiwi en de groene kiwi. De gele variant is zoeter dan de groene en is zachter. Ook hebben gele kiwi’s iets minder haren op de schil.

Eet kiwi’s altijd op het juiste moment, als ze overrijp zijn, gaan ze muf smaken. Je kunt de kiwi dan erg indeuken of ziet rimpels op de schil verschijnen. Koop daarom nooit heel veel kiwi’s tegelijk. Ze zijn allemaal tegelijk rijp of juist nog onrijp. Tegen onrijpe kiwi’s is een makkelijke oplossing. Leg er een rijpe banaan naast en je kiwi’s zullen sneller rijpen.

Over het algemeen is er geen prijsverschil tussen groen en gele kiwi’s.

Hoe moet je kiwi’s bewaren

Kiwi’s koop je het liefst als ze stevig en hard aanvoelen. Thuis bewaar je ze gewoon buiten de koelkast als ze je snel wilt eten. In de koelkast kun je ze echter tot 2 weken lang bewaren. Het beste advies is eigenlijk dat je niet teveel kiwi’s moet kopen, tenzij je zeker weet dat ze allemaal op gaan.

Kiwi’s combineren in de keuken

Kiwi’s kun je goed samen eten met vlees. Maar je kunt kiwi ook goed gebruiken in sauzen, slaschotels, in toetjes (ijs, pudding, bavarois) of gecombineerd met ander fruit.

Je hebt dus eigenlijk geen reden meer om geen kiwi te eten.

Post a comment